Buchcover für Karuselli

Karuselli

Buchbeschreibung

Koskettava, kaunis kirja lapsesta ja aikuisesta, yhteisestä ajasta ja ystävyydestä. Palkitun tekijäparin upea uutuus.

Karuselli ei pyöri. Aika ei kulu. Pikkuiset unnit istuvat ratsujensa selässä ja odottavat, että soitto alkaisi ja pyöritys ja huvi. Pienin unni, jolle ei riitä paikkaa, huokaa:

Kunpa aika kuluisi nopeammin, kunpa olisin jo iso...

Pikku-unni Kattila on oppinut, että pienet eivät saa tuhlata isompien aikaa. Kun Kattila saa ystäväkseen pitkäkoipisen Onni-haitaran, hän huomaa, että ystävän kanssa aika on erilaista. Syntymäpäivälahjaksi Kattila saa Onnilta taivaalla tuikkivat tähdet ja maailmankaikkeuden kaiken ajan.

Timo Parvela (s. 1964 Jyväskylässä) on Suomen luetuimpia kirjailijoita sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on kirjoittanut yli 80 teosta lapsille, nuorille ja aikuisille sekä lisäksi tv-käsikirjoituksia, näytelmiä ja sanoituksia. Parvelan tekstejä on käännetty yli kolmellekymmenelle kielelle, ja niitä on myyty Suomessa ja ulkomailla yhteensä jo yli 2 miljoonaa kappaletta. Parvelan teoksista on tehty lukuisia teatteri-, tv- ja elokuvasovituksia sekä kotimaassa että ulkomailla. Timo Parvela tunnetaan erityisesti lastenkirjasarjoistaan Kepler62, Ella ja kaverit, Pate, Maukka ja Väykkä sekä Sammon vartijat. Kirjojensa lisäksi Parvela tunnetaan ahkerana lukutaidon ja lasten oikeuksien puolustajana. Viimeksi mainitusta hän on saanut Unicefin Lasten oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksen vuonna 2016. ”Parvela uskaltaa lastenkirjoissaan myös kritisoida lapsille merkityksellisiä yhteiskunnallisia ilmiöitä. Hänen kirjojensa lapset osallistuvat ympäristönsä kehittämiseen. Näin Parvela käyttää asemaansa arvostettuna kirjailijana tärkeiksi tietämiensä asioiden esiin nostamiseen. Niitä ovat muun muassa lähikoulujen puolustaminen ja koulukirjastojen tärkeydestä puhuminen.” – Kun luin Timo Parvelan Ella-kirjaa lapsenlapsilleni, ymmärsin tärkeän asian. Mikään ei ole turvallisempaa kuin se, että aikuiset ja lapset nauravat yhdessä, Suomen UNICEFin hallituksen jäsen Seppo Sauro toteaa. Parvela valmistui kasvatustieteiden maisteriksi vuonna 1988, mutta on toiminut vapaana kirjailijana jo vuodesta 1995. Parvela asuu Kirkkonummella. Timo Parvela on yksi palkituimmista ja käännetyimmistä kirjailijoistamme kautta aikojen. www.timoparvela.fiVirpi Talvitie (s. 1961) on kuvittanut kymmeniä lasten kuvakirjoja ja romaaneja, satu- ja runokokoelmia, oppikirjoja ja tietokirjoja. Virpi Talvitien kuvat ovat oivaltavia ja monikerroksisia niin merkityksiltään kuin kuvitustekniikaltaan. Hän käyttää värikylläistä öljypastelli-sekatekniikkaa, jossa rouheat liitupinnat yhdistyvät läpikuultaviin vesivärikerroksiin. Mustavalkoisissa kollaasikuvissa hän yhdistää karrikoivaa ääriviivapiirrosta ja koristeellisia sävypintoja. Talvitie tekee yhteistyötä monien tunnustettujen suomalaisten kirjailijoiden, mm. Timo Parvelan, Tuula Korolaisen, Tittamari Marttisen, Hannele Huovin ja Katri Tapolan kanssa. Vuonna 2006 Virpi Talvitie ja kirjailija Timo Parvela saivat Finlandia Junior -palkinnon kirjastaanKeinulauta. Tähän mennessä kirja on julkaistu 12 maassa. Tekijäkaksikon Maukka ja Väykkä -sarjan kirjoja on julkaistu myös Saksassa, Unkarissa ja Uudessa-Seelannissa. Vuonna 2010 Talvitielle myönnettiin WSOY:n Kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinto ’lapsia ja aikuisia puhuttelevasta kuvallisesta ilmaisusta’. Viime vuosina hän onkin kuvittanut myös mm. vanhuksille suunnattuja runoantologioita. Virpi Talvitie on koonnut kuvituksistaan kymmeniä näyttelyitä sekä osallistunut kuvittajien yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla.

HörbuchE-Book

Finnisch