Buchcover für Katastrofen

Katastrofen

Buchbeschreibung

Nicholas "Nick" Berg har förlorat allt. Han har förlorat sin fru, sin son och sin roll i företaget som hans liv sedan länge kretsat kring. Och allt han inte längre har, har hans ärkerival Duncan Alexander tagit över. Nicks sista hopp står nu till räddningsbåten Warlock. Men hans första uppdrag som kapten blir inte alls det han hade väntat sig. Kryssningsfartyget Golden Adventurer, som ägs av det företag Nick lämnat bakom sig, skickar plötsligt nödrop från Antarktis. En storm håller på att skicka fartyget ner i djupet. Ombord finns sexhundra passagerare.

Samtidigt som Nick och hans besättning gör sitt bästa för att rädda Adventurer, smider Duncan Alexander ondskefulla planer. Om han får som han vill riskerar livet i alla världens oceaner att utplånas. Kommer Nick klara av sitt svåraste uppdrag hittills? Och kan han i så fall stoppa Duncan, innan det är försent?

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.

Autor oder AutorinWilbur Smith
Sprecher oder SprecherinChristoffer Svensson