Buchcover für Kivenpyörittäjän kylä

Kivenpyörittäjän kylä

Buchbeschreibung

Elä mieti miespolonen, tuumi turhia tarikka. Ota kivi kierimästä, järkäle jäpättämästä.

Ruotsinsuomalainen Pekka Oinonen saapuu kesällä 1975 vaimonsa Meerin, tyttärensä Jaanan ja äitinsä Linnean kanssa vanhaan kotikyläänsä juhlimaan kylän viimeisen nuoren parin häitä. Ajaessaan kylään he näkevät ensimmäisenä miehen vierittämässä suurta kiveä.

Kivenpyörittäjän kylä kuvaa pohjoiskarjalaisen kylän tapahtumia lauantaiaamupäivästä sunnuntai-iltapäivään. Ruotsissa yksinäisyydestä ja kielitaidottomuudesta kärsinyt Pekka kuvittelee palaavansa lapsuutensa miljööseen, mutta taantuvassa kylässä asuu enää vain vanhuksia ja muutama kylähullu. Kivenpyörittäjän kyläkäsittelee Heikki Turusen ominta aihetta: kuinka yhteiskunnallinen murros muuttaa myös ihmisiä ja heidän kulttuuriaan ja arvomaailmaansa.

Kivenpyörittäjän kylä (1976) on Heikki Turusen kolmas romaani. Turuselle myönnettiin siitä Valtion kirjallisuuspalkinto. Markku Pölönen ohjasi romaanin pohjalta vuonna 1995 ensi-iltansa saaneen elokuvan.

Heikki Turunen on syntynyt 9. joulukuuta 1945 Pielisjärvellä ja asuu nykyisin Juuan kunnassa Pielisen rannalla. Hänen esikoisromaaninsa Simpauttaja julkaistiin vuonna 1973. Turunen varttui Suomen maaseudun kulta-aikana, mikä teki hänestä parantumattoman maalaisromantikon.
Autor oder AutorinHeikki Turunen
Sprecher oder SprecherinAntti Heikkinen

HörbuchE-Book

Finnisch