Buchcover für Kolmen hevosen mies

Kolmen hevosen mies

Buchbeschreibung

Romaani uudisraivaajasta ja hänen perheestään, pienistä ihmisistä ja suurista unelmista.

Sotainvalidi Viljo ja hänen Kyllikkinsä saavat asuttavakseen rintamamiesmaata, kylmän tilan. Muuta valmista ei ole kuin he itse, viisi lasta ja velkataakka. Suurin vaikeus on kuitenkin ristiriita kahden tyystin erilaisen luonteen välillä. Viljon unelma on omassa maassa, kaukana liikepaikoista. Kyllikki taas haaveilee kaupunkielämästä, kevyestä työstä, vapaa-ajan vietosta. Uudistila on heidän koetinkivensä aviopuolisoina ja vanhempina, siitä riippuu myös heidän lastensa tulevaisuus.

Kolmen hevosen mies on Heikki Turusen Korvenraivaaja-sarjan toinen romaani. Viljon ja Kyllikin tarina alkoi Hupeli-romaanissa. Tätä elämänsä kirjan kirjoittamista Turunen nyt jatkaa. Ote on entistä realistisempi, kirjallisen villimiehen tyylissä on uutta kurinalaisuutta. Mutta sijansa saa myös Turusen elämänmyönteinen fantasia. Raivaajan huohotuksen rinnalla elää leikki ja hupsuttelu, kaikuu lasten iloinen nauru.

Romaani ilmestyi alun perin vuonna 1981. Äänikirja on nauhoitettu 1985 ja digitoitu 2019.

Heikki Turunen on syntynyt 1945 Pielisjärvellä ja asuu nykyisin Juuan kunnassa Pielisen rannalla. Hänen esikoisromaaninsa Simpauttaja julkaistiin vuonna 1973, ja vuonna 2000 se valittiin vuosisadan parhaaksi esikoisteokseksi.

Turunen varttui Suomen maaseudun kulta-aikaan, mikä teki hänestä parantumattoman maalaisromantikon. Hän kuvaa tuotannossaan suomalaisen yhteiskunnan murrosta, maaltamuuton vaikutuksia yksilöön ja yhteisöön. Monesti palkittu kirjailija tunnetaan rehevästä, rehellisestä ja humoristisesta tarinankerronnastaan.
Autor oder AutorinHeikki Turunen
Sprecher oder SprecherinHannu Virolainen

HörbuchE-Book

Finnisch