Buchcover für Kovempaa peliä

Kovempaa peliä

Buchbeschreibung

Siviilioikeuden emeritusprofessori Erkki Aurejärven muistelmateos Kovempaa peliä sisältää vuonna 2013 julkaistun Kovaa peliä -teoksen ja uuden osion, jossa käsitellään vuosia 2013-2021.

Teoksen alkuosassa on kuvauksia Aurejärven nuoruuden törmäilyistä, lakimieheksi opiskelusta, sattumanvaraisesta yliopistourasta, useista eri oikeudenkäynneistä ja oikeustaistelusta tupakkateollisuutta vastaan. Nämä vaiheet ja oikeuslaitoksen ennenkuulumaton arvostelu ovat herättäneet mielenkiintoa ja keskustelua.
Kirjan uuden osan alussa kuvataan vuonna 2013 julkaistun Kovaa peliä -teoksen aiheuttamia kommentteja.

Aurejärvi kirjoittaa myös välimiesoikeudenkäynneistä, jalkapallosta, julkaisemastaan dekkarista (Kun kukaan ei näe, 2016), professori Matti Ylöstalon sikailusta suullisessa kuulustelussa, tupakkateollisuuden vuosien 2013-2021 rikoksista ja oikeuslaitoksen kyvyttömyydestä näiden rikosten arviointiin.

Erkki Aurejärvi (s. 1941) on seurannut Suomen oikeuslaitosta lähietäisyydeltä vuosikymmenten ajan. Hänen oikeudenkäynneistään näkyvimpiä ovat olleet tupakkateollisuutta vastaan ajetut kanteet. Aurejärvi toimi myös Helsingin kaupunginvaltuutettuna vuosina 1993-2008.