Buchcover für Låt oss gå ut med glädje
Kommendes E-Book
21.8.2024

Låt oss gå ut med glädje

Buchbeschreibung

Valåret 1973. Nära fyra decennier av reformer och ökat välstånd har gjort Sverige till världens modernaste land. Tillväxten tycks evig, framtiden ljus. Stämningen hos socialdemokraterna, som suttit i regeringsställning sedan trettiotalet, är full av tillförsikt. Partiledaren Olof Palme har anledning att både le och skratta.

I slutet av året kommer allt att ha förändrats, valet leder till en handlingsbegränsad lotteririksdag, och en oljekris driver upp bensinpriserna. Tre år senare ska Socialdemokraterna förlora sitt regeringsinnehav.

Valupptakten hålls en sensommardag inför en fullsatt Malmö Stadion. Torbjörn Flygt har skrivit en personlig betraktelse som utgår från ett foto av Olof Palme på Stadion och det tal han höll där, en bok om politik och minne, om kultur, idrott och litteratur. Låt oss gå ut med glädje är en levande bild av tiden, samtidigt både nära och avlägsen.

Torbjörn Flygt fick sitt stora genombrott med romanen Underdog, som belönades med Augustpriset 2001, och som gått som firad scenföreställning i Malmö under början av 2024. Romanen fick sin fortsättning med Outsider och Slugger. Torbjörn Flygt har sammanlagt givit ut tretton böcker, varav tre för barn.

E-Book

Schwedisch