Buchcover für Maailma liekeissä

Maailma liekeissä

Buchbeschreibung

Yhdysvaltalaislentäjä Charles W. Sweeney pudotti ydinpommin 9. elokuuta 1945 Nagasakiin Japaniin. Lentokoneen tappava lasti räjähti ilmassa satamakaupungin yllä ja muutti sen kukoistavan keskustan sulaneiksi raunioiksi. Noin 40 000 ihmistä menetti heti henkensä.

Kahteen japanilaiskaupunkiin, Hiroshimaan ja Nagasakiin, pudotetut pommit olivat kuuden vuoden kauhujen huipentuma. Sen jälkeen kun natsi-Saksan joukot miehittivät Puolan vuonna 1939 ja syöksivät maailman suursotaan, taistelut olivat kehittyneet ennennäkemättömän armottomiksi.

Julmuus ei jäänyt vain taistelukentille. Sadattuhannet siviilit kuolivat summittaisissa suurpommituksissa tai katkeroituneiden sotilaiden uhreina. Kokonainen kansa yritettiin tuhota natsi-Saksan kuolemanleireillä. "Maailma liekeissä" ei ole kevyttä luettavaa. Sodan itsensä tapaan se on samalla sekä kiehtova että kauhistuttava kokemus.

Maailman historia vie sinut henkeäsalpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepäin – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptiläisten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jännittävistä ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.

HörbuchE-Book

Finnisch