Buchcover für Maailmanloppu peruttu

Maailmanloppu peruttu

Buchbeschreibung

Kysytkö joskus itseltäsi, mitä täällä oikein tapahtuu?

Esko Valtaoja haastaa ajattelemaan maailmaa ja sen ilmiöitä – niin suuria kuin pieniä – uusista näkökulmista. Valtaoja viihdyttää, yllättää, tarjoaa tietoa ja ennen kaikkea kannustaa ajattelemaan itse.

Tässä kirjassa Valtaoja käsittelee laajasti yhteiskuntaamme, sen menoa ja sitä, minne olemme menossa, sekä tietenkin tiedettä ja tutkimusta. Hän tarjoilee lukijalle yllättäviä näkökulmia herkullisina suupalan kokoisina annoksina. Valtaoja sanoo asiat suoraan eikä tassuttele keskitiellä siltä varalta, että joku suuttuisi. Kantavana teemana on huomio, että toisin kuin laajalti toitotetaan emme olekaan matkalla kohti tuhoa.

"Kirjoitukseni koettavat ylläpitää ja edistää järkeä, tiedettä ja humanismia. Ja jotta homma ei menisi liian paskantärkeäksi, maustan kaikkea itselleni luontaisilla periaatteilla: näsäviisaalla kaikkitietävyydellä, ärsyttämisen halulla, ihmettelyllä, ylimielisyydellä, rakkaudella maailmaan ja huonolla huumorilla. Ole samaa mieltä, ole eri mieltä, ihastu, raivostu tai haukottele – mutta muista ajatella."

Esko Valtaoja (s. 1951) on avaruustähtitieteen emeritusprofessori ja Suomen tunnetuin tieteentekijä. Valtaoja on palkittu lukuisia kertoja tieteen yleistajuistajana, muun muassa Tieto-Finlandia-palkinnolla teoksesta Kotona maailmankaikkeudessa.

Autor oder AutorinEsko Valtaoja
Sprecher oder SprecherinJuhani Rajalin

HörbuchE-Book

Finnisch