Matador og filosofien

Matador og filosofien

– Korsbæk til eftertanke

Buchbeschreibung

Matador er med skaberen Lise Nørgaards ord »en historie om, hvordan jeg så det, da alt tilsyneladende lå fast og pludselig gik i skred«. Matador minder os nemlig om, at alting altid er under forandring – et menneskeligt vilkår, som vi alle sammen deler, og som Korsbæk bliver billedet på.

Tv-serien er gennemsyret af helte, antihelte og skurke, af modstandsfolk og værnemagere, af handlekraftige kvinder og stagnerede mænd. Matador er tilmed optaget i den danske kulturkanon og former fortsat vores syn på Danmark i årene 1929-1947, men der er stadig meget mere at sige om serien. Bogen her giver et filosofisk indblik i den ikoniske danske tv-serie og går i dybden med en række af de store spørgsmål, der lægges an til i serien:

- Hvilke eksistentielle behov kan en paranoid frygt for baciller egentlig dække over?
- Er man nødvendigvis ond, blot fordi man forventer, at andre syr en knap i ens skjorte?
- Bliver mænd overflødige i Matadors univers – og i fremtidens samfund?
- Hvem er seriens største hyklere?
- Hvor langt bør man gå for sin bror?
- Er det en god handling at give sin datter en hest, men ikke sin søn?

Matador og filosofien – Korsbæk til eftertanke er skrevet af 13 danske filosoffer, sociologer, historikere m.fl., som alle elsker tv-serien. Bogen borer sig ned i forskellige filosofiske og eksistentielle temaer fra serien og giver os nye perspektiver på dens elskede karakterer, deres handlinger og menneskelige udvikling.

E-Book

Dänisch