Buchcover für Molnet

Molnet

Buchbeschreibung

"Temperaturen i Murmansk hade sjunkit till minus tjugo grader och den molnfria himlen bådade inte gott. Kraftvärmeverket gick för högtryck på marinbasen. Ur de förtöjda fartygens skorstenar steg röken rakt upp, som en trolsk pelarsal i den stilla natten. Längst ut på piren var den nyligen levererade atomisbrytaren Vladimir förtöjd i beredskapsläge med alla system igång. Båda kärnreaktorerna arbetade och all däcksbelysning var tänd."

Det är en kall januarikväll när Vladimir Putin får höra att marinbasen i Murmansk är offer för ett nukleärt anfall. Presidenten i USA, Donald Trump, ringer och lovar att de inte är inblandade. Strålningen sprider sig och när katastrofen blir känd i militära och politiska kretsar blir goda råd dyra och kostar många livet.

"Molnet" är en spänningsroman om några händelserika vinterdagar år 2018. Samarbeten mellan nationer och organisationer blir ett måste för att lösa de svåra hoten. Spänningen stiger när bakomliggande orsaker och syften avslöjas. Romanen blandar verkliga personer med en fiktiv historia.

Autor oder AutorinJan Blomquist
Sprecher oder SprecherinLars Winclair

HörbuchE-Book

Schwedisch