Buchcover für Mörk är natten

Mörk är natten

Buchbeschreibung

I den regniga småstaden Brodal sker ett mord på en tonåring så ohyggligt att polisen lämnas lamslagen. Kriminalpolis Linda Skoglund leder utredningen men lämnar brottsplatsen med fler frågor än svar. Någonting har lämnat ett blodbad och förstörelse efter sig, någonting som inte tycks vara mänskligt.

I en annan del av staden är Carl Mörk på väg hem från jobbet när hans liv förändras för all framtid. Ut ur skuggorna kliver en varelse så hiskelig och vanskapt att han tappar medvetandet av skräcken. När han vaknar upp igen ligger han i sin säng, omtöcknad men till synes helt oskadd. Var allt bara inbillning, eller fick han inblick i en värld långt mer förvriden än den han vanligtvis kallar verklighet?

Plötsligt hörs en röst i hans huvud och rösten behöver hans hjälp. Någonting har vaknat till liv i underjorden och Carl är nyckeln till att stoppa det som är på väg att hända. Han blir indragen i en rafflande kamp mellan godhet och ondska. Ett steg bakom är Linda, som försöker pussla ihop den ena märkliga företeelsen efter den andra för att lösa mysteriet hon kastats in i.

När deras vägar slutligen korsas är inte bara deras eget utan hela mänsklighetens öde i fara.

Schwedisch