Buchcover für Pimpa - Pimpa reser till Kina

Pimpa - Pimpa reser till Kina

Buchbeschreibung

Pimpa träffar Jian-Jin, en pekineshund, och blir inbjuden att besöka Kina ombord på en flygande djonk. När hon anländer tas hon emot av Baobao – en vänlig panda som tar med henne på ett äventyr i drakarnas land. Pimpa träffar nya vänner, kaninen Tù och hästen Mà, som presenterar henne för fantastiska traditioner och platser. Tillsammans korsar de Gula floden och den stora muren för att komma till ett speciellt träd där katten Mao väntar på dem ...

© Franco Cosimo Panini Editore Spa © 2020 Francesco Tullio Altan / Quipos Srl (P)2022 Saga Egmont

Pimpa är en glad hund med röda prickar. Tillsammans med sin vän och ägare Armando – en man med imponerande mustasch och plommonstop – ger hon sig ut på färgstarka och roliga äventyr. Varje berättelse bjuder på en värld fylld av nya vänner, fantasi och nyfikenhet.

Tecknaren Francesco Tullio Altan skapade Pimpa som en present till sin dotter 1975. Sedan dess har över 150 berättelser med Pimpa publicerats och sålts i fler än 6,5 miljoner exemplar. Pimpa har också haft huvudrollen i flera framgångsrika program som producerats av det stora italienska tv-bolaget RAI.

Nu är Pimpa redo att bli en lojal följeslagare för en ny generation. Böckerna är perfekta för såväl små barn som deras äldre syskon, och hela familjen kan njuta av äventyren tillsammans.

© Franco Cosimo Panini Editore Spa © 2001 Francesco Tullio Altan / Quipos Srl (P)2022 Saga Egmont