Buchcover für Punahongan hehku

Punahongan hehku

Buchbeschreibung

Viisiosaisen Raivaaja-sarjan kolmas romaani.

Punahongan hehku jatkaa kertomusta Kolmen hevosen mies -romaanissa esitellyn uudisraivaajaperheen työntäyteisestä elämästä.

Sotainvalidi Viljo ja hänen eläväinen vaimonsa Kyllikki ovat kuin tumma korpikuusi ja valoisa helvekoivu. Arkinen aherrus pientilalla ei riitä Kyllikin vilkkaalle luonnolle, ja elämä asettaa hänen tielleen koetinkiven; kova työ ja ankara aviomies tekevät kielletystä hedelmästä vielä houkuttelevamman.

Romaani on myös tarina raivaajaisän ja pojan suhteesta, pojan kasvusta. Kuokkamiehen kumara hahmo raivuusavussa näyttäytyy pojalle sitä selvempänä, mitä isommaksi hän kasvaa. Isän riutuneessa katseessa poika näkee sellaista, mikä aikuisilta jää huomaamatta.

Turunen asettaa raivaajaeepoksellaan kyseenalaiseksi yhä elävän myytin Saarijärven Paavosta ja näyttää ihmisen sellaisena kuin hän on kaikkine inhimillisine piirteineen.

Punahongan hehku ilmestyi vuonna 1982. Heikki Turusen Raivaaja-sarjaan kuuluvat teokset Hupeli, Kolmen hevosen mies, Punahongan hehku, Mustarinnan lapset ja Maan veri.

Heikki Turunen on syntynyt 9. joulukuuta 1945 Pielisjärvellä ja asuu nykyisin Juuan kunnassa Pielisen rannalla. Hänen esikoisromaaninsa Simpauttaja julkaistiin vuonna 1973. Turunen varttui Suomen maaseudun kulta-aikana, mikä teki hänestä parantumattoman maalaisromantikon.
Autor oder AutorinHeikki Turunen
Sprecher oder SprecherinHannu Virolainen

HörbuchE-Book

Finnisch