Buchcover für Safari

Safari

Buchbeschreibung

Dr. Robyn Ballantyne, dotter till en välkänd missionär och äventyrare, är på väg att återvända till södra Afrika och landet där hon är född. Hennes mål är att förse befolkningen med medicin och kristen tro - och att en gång för alla få ett slut på slavhandeln. Med sig har hon sin ambitiöse bror, soldaten Zouga, vars besatthet av rikedomar och framgång slår allt djupare kilar mellan syskonen. Hur länge kommer de klara av varandras sällskap?

Syskonen Ballantynes resa blir allt annat än rofylld. Robyn inser nämligen snart att skeppet de färdas med tillhör en slavhandlare. Hon har dessutom känt en motvillig attraktion till den människohandlande amerikanen. Nu måste hon istället förbereda sig för att ta upp kampen mot honom. Kommer hon lyckas med allt det som hon tagit sig för?

Safari är den första delen i Wilbur Smiths spännande äventyrsserie om släkten Ballantyne.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.