Sarasvatin hiekkaa

Sarasvatin hiekkaa

Buchbeschreibung

Venäläinen tutkija Sergej yrittää yhdessä intialaisen tutkijayhteisön ja kollegansa Amritan kanssa selvittää Cambaynlahdesta meren alta löytyneen kaupungin arvoitusta.
Samaan aikaan suomalainen Kari Alanen yrittää toisaalla kehittää ratkaisua jäätiköiden sulamisongelmaan. Jäätiköitä tutkii myös Grönlannissa tukikohtaansa pitävä tutkimusyksikkö ja filippiiniläissyntyinen erakko Susan Chang.
Tutkimuslinjat yllättäen kohtaavat toisensa ja paljastavat ihmiskunnan tulevaisuuden olevan vaarassa.
Mutta pystyvätkö vallankäyttäjät kyllin nopeisiin ja oikeisiin päätöksiin? Vai onko jo liian myöhäistä?
Äänikirjan kertojana on karuista dekkarirooleistaan tunnetuksi tullut Jamo Mäkinen.

Risto Isomäki (s.1961) on kirjailija, toimittaja ja Suomen johtava ympäristöuhkien asiantuntija. Hän on tunnettu tiedetoimittaja ja ympäristöaktivisti, joka on työskennellyt monissa kansainvälisissä projekteissa niin Afrikassa kuin Intiassakin. Hän on julkaissut useita ympäristöä, kehitysyhteistyötä ja kolmatta maailmaa käsitteleviä tietoteoksia. Näistä laajalevikkisin on jo vuonna 1985 ilmestynyt Kuluta harkiten - tietoisen kuluttajan opas. Vuonna 2009 Isomäki sai Suomen Tietokirjailijat ry:n Warelius-palkinnon. Myös Isomäen kaunokirjallisia teoksia voi luonnehtia jollain tasolla sekä tiede- että tieteiskirjallisuudeksi. Niissä yhdistyvät vankkaan tieteelliseen asiantuntemukseen ja tutkimukseen perustuvat faktat science fictionille tyypillisiin mielikuvituksellisiin tulevaisuusvisioihin. Isomäki herättelee lukijoitaan tiedostamaan ihmisen ympäristöä muuttavan ja tuhoavan toiminnan seurauksia. Isomäen romaaneista Sarasvatin hiekkaa (2005) oli Finlandia-palkintoehdokas ja voitti vuoden 2006 Tähtivaeltaja-palkinnon. Vuonna 2009 Sarasvatin hiekkaa -sarjakuva-albumi voitti Sarjakuva-Finlandian. Risto Isomäki on kautta vuosien ollut aktiivinen ympäristöasioissa muullakin tavalla. Hän on ollut tekemässä mm. elokuvakäsikirjoituksia, joista Iikka Vehkalahden kanssa tehty Our Common Future voitti Tampereen lyhytelokuvajuhlien 'Suomi 75 vuotta' -juhlakilpailun videosarjan pääpalkinnon, Prahan kansainvälisten 'Ekofilm'-festivaalien Grand Prix'n 1992 sekä Teheranin kansainvälisten opetusfilmifestivaalien pääpalkinnon. ”Isomäkeä on ihailtava siitä, että hän rakentaa faktojen pohjalta yllättäviä maailmanselitysteorioita ja tekee niistä kiinnostavaa luettavaa, joka varmasti tavoittaa suuren yleisön paljon paremmin kuin aiheesta kirjoitetut pamfletit tai lehtijutut koskaan. Tätä ei tee Suomessa kukaan muu.” – Laura Häkli, Vihreä lanka

Autor oder AutorinRisto Isomäki
Sprecher oder SprecherinJarmo Mäkinen

Das denken andere über das Buch

Rezensionen zu Sarasvatin hiekkaa