Buchcover für Simpauttajan hinta

Simpauttajan hinta

Timotein tuoksu II

Buchbeschreibung

Menestysromaanin synty ja sen hinta.

Heikki Turunen paljastaa Simpauttajan rehevän alkuvoiman lähteet.

Simpauttajan hinta on itsenäinen jatko-osa vuonna 2021 ilmestyneelle romaanille Timotein tuoksu. Heikki Turunen kertoo siinä jäljittelemättömään tapaansa Suomen, maaseudun, ikäpolvensa ja oman minänsä tarinaa vuosilta, jolloin yhteiskunnan rakennemuutos pakotti miljoonat nuoret kaupunkeihin aiheuttaen heissä nykypäivän pakolaistenkin sopeutumisvaikeuksiin verrattavan kulttuurishokin.

Pohjoiskarjalaisen Turusen esikoinen ilmestyi 1973 mullistaen nuoren lehtimiehen elämän. Vuosituhannen taitteessa se valittiin 1900-luvun parhaaksi suomalaiseksi esikoisromaaniksi. Simpauttajan hinnassa ikääntyvä kirjailija taustoittaa viisikymppisen esikoisensa teemoja ja sen henkilöiden taustoja. Samalla hän paljastaa sen ja koko tuotantonsa uhrit ja hinnan, joka liikuttaa, järkyttää, hävettääkin.

Heikki Turunen on syntynyt 9. joulukuuta 1945 Pielisjärvellä ja asuu nykyisin Juuan kunnassa Pielisen rannalla. Hänen esikoisromaaninsa Simpauttaja julkaistiin vuonna 1973. Turunen varttui Suomen maaseudun kulta-aikana, mikä teki hänestä parantumattoman maalaisromantikon.
Autor oder AutorinHeikki Turunen
Sprecher oder SprecherinAntti Heikkinen

HörbuchE-Book

Finnisch