Buchcover für Skuggrädsla

Skuggrädsla

Buchbeschreibung

Det är när de sätter sig och karvar trollrunor i en gammal gran som det händer. En mystisk främling sträcker sig mot Nejla. Han håller något i handen."Det var din mormors", säger han och försvinner lika snabbt som han kommit.Victor står bredvid och gapar. Efteråt är de inte säkra på att det verkligen hände.Men de har berlocken. Det är beviset på att de inte blivit galna.Fast hur visste främlingen vilka de är? Och vad vill han att de ska göra med berlocken?På en fyrhjuling över fjället börjar en resa som leder dem tillbaka i historien. Till Nejlas försvunna pappa och en läkare som inte drar sig för att stjäla det han vill ha.

"Skuggrädsla" utspelar sig i den norrländska fjällvärlden. En spännande äventyrshistoria och en skildring av hur det kan vara att ha två identiteter; en svensk och en samisk.

Annica Wennström ingår i författartrion bakom psudonymen Emma Vall, som har gett ut ett flertal deckare tillsammans på Alfabeta. 2006 debuterade hon på egen hand med romanen "Lappskatteland - en familjesaga". Där närmade hon sig för första gången sitt eget samiska ursprung och den historia av förtryck som koloniseringen av Norrland har inneburit."Skuggrädsla" är hennes första egna barn- och ungdomsbok, publicerad första gången 2008.

E-Book

Schwedisch