Buchcover für Storstaden

Storstaden

Buchbeschreibung

I denna sista del av tre - om forskarna Jacob och Ann som flyr Storstaden och pandemin - följer vi nu resan tillbaka från livet i fäboden och herrgården tillbaka till civilisationen. Till ett samhälle där överlevande är skräckslagna och barn blivit föräldralösa.
Målet för Jacob och Ann är att kunna återvända till Storstaden och fortsätta sitt arbete på laboratoriet. Där möter de ett samhälle som har skakats i sina grundvalar; en dödsstad där de överlevande har tagit till vapen för att skydda sig från smittade.
Kommer den starka känsla av samhörighet som utvecklats med den ursprungliga gruppen bestå? Och kommer hoppet om en framtid leva kvar …?

Den sista pandemin är en högaktuell berättelse man snabbt fångas av och som väcker många känslor runt den tid vi nu lever i.
Del 3 – Storstaden är en uppföljare av Del 1 – Fäboden och Del 2 – Herrgården.

Författaren, Magdalena Stjernberg, tar oss med på en resa som är kusligt nära Corona-pandemin som drabbat oss alla och håller världen i ett fast grepp. Hon är arkeolog och har doktorerat i ämnet ”Farsoter under förhistorisk tid”.

Magdalena har tidigare gett ut Penselgänget (2011) och Dårarna i Hönshuset (2016)

Den sista pandemin är en serie i 3 delar.

Schwedisch