Buchcover für To sekunder i Byron Hemmings' liv

To sekunder i Byron Hemmings' liv

Buchbeschreibung

I 1972 blev der lagt to sekunder til tiden for at skabe balance mellem faktisk tid og jordens bevægelse, men hvad har det af konsekvenser for vores liv? Byron Hemming er et følsomt, fantasifuldt barn, som bliver oprigtigt bekymret, da hans bedste ven fortæller ham, at der skal lægges to sekunder oveni tiden, og det er med god grund, for da Byrons mor er ved at komme for sent til at aflevere børnene i skole, træffer hun et skæbnesvangert valg, som får katastrofale konsekvenser for Byron. Hans perfekte liv er ødelagt. Var det de to ekstra sekunders skyld?

Parallelt med Byrons historie hører vi om Jim, som har OCD, bor i sin bil og er afrydder i cafeen i det lokale supermarked. Sådan har han levet siden lukningen af det psykiatriske opholdsted, han ellers boede på, men hans liv er ved at ændre sig til det bedre, for han har mødt en kvinde, som ser ud til at forstå og holde af ham.

De to skæbner fortælles langsomt ind i hinanden, og bogen handler om at være alt andet end perfekt. Rachel Joyce beskriver sine personer med alle deres fejl og mangler med stor ømhed og empati.

ANMELDERNE SKREV
"Joyces skildring af 1970er-forstadslivet, af et skrøbeligt drengesind, af en stækket kvindes hverdagsfængsel og en OCD-patients tvangsprægede rutiner, er indlevende og balancerer på knivsæggen mellem latter og smerte. Det er godt og levende fortalt, og Charlotte Glahns oversættelse til dansk glider som den skal."
- 4 stjerner, Berlingske

"...Rachel Fry [formår] med sin underfundige humor og sin lune menneskelighed at give de bitre piller et formildende lag sukker, der får det hele til at glide ubesværet ned (...) Man griner og græder, gyser og hygger, glemmer sig selv så længe."
- Jyllands-Posten
Autor oder AutorinRachel Joyce
Sprecher oder SprecherinTina Kruse Andersen

HörbuchE-Book

Dänisch