Buchcover für Tukikohta palaa

Tukikohta palaa

Buchbeschreibung

Sotakamreeri parhaimmillaan.

Luutnantti Korpi miehineen saa tehtäväksi lähteä tuhoamisretkelle venäläisten uuteen huoltotukikohtaan syvälle vihollisten linjojen taakse. Komppanialla on rajuista taisteluista kokemusta, mutta silti Korven rinnassa näkertää ja olo on epävarma.

Pian syyssateiden pieksemissä Vienan metsissä ja lettosoilla rytisee. Onneksi Korven miehissä on monta kovan luokan soturia, kuten lappalaisten kasvattama Sammeli Suo sekä alikersantti Tolonen, ravintoloitsijan poika, joka herkuttelee helvetissäkin.

Sotakamreeri tykittää tarinaa ja tuikeaa taistelukuvausta sellaiseen malliin, että korpi ryskyy ja taistelutanner tömisee. Tukikohta palaa ilmestyi ensimmäisen kerran 1995.

Sotakamreeri, kirjailija Reino Lehväslaihon (1922–2019) mittava kirjailijanura alkoi jo vuonna 1958, jolloin hänen esikoisteoksensa "Panssarisotaa 1941–44" julkaistiin WSOY:n kustantamana. Tämä toimi lähtölaukauksena seitsemällä vuosikymmenellä jatkuneelle kirjailijanuralle. Päätoimiseksi kirjailijaksi vuonna 1967 ryhtyneen Lehväslaihon tuotanto käsittää peräti 45 teosta. Kirjailijana Reino Lehväslaiho kuvasi elävästi ja omiin kokemuksiin pohjaten suomalaisten käymiä taisteluja toisessa maailmansodassa. Hän itse oli kolmen sodan veteraani ja haavoittui rintamalla kolmesti.
Autor oder AutorinReino Lehväslaiho
Sprecher oder SprecherinVeikko Honkanen

HörbuchE-Book

Finnisch