Buchcover für Turvapaikanhakija

Turvapaikanhakija

Buchbeschreibung

Manalan lautturilla ei ole valtaa valita, kenet hän ottaa kaidan puuveneensä kyytiin. Hän tyytyy ainoastaan soutamaan ikuista Tuonelan virtaa, koska niin on aina ollut ja niin on aina oleva.

Kuin kohtalon oikusta ikuinen totuus kuitenkin järkkyy, ja lautturi eksyy ensimmäistä kertaa tuhansiin vuosiin vieraille vesille. Hän joutuu elävien maailmaan, jossa ihmiset elävät jatkuvassa epävarmuudessa ja ristiriidassa. Hän päätyy Mikkeliin. Siinä missä kuolema pelottaa monia eläviä, on eläminen jokseenkin hämmentävä kokemus tummapukuiselle lautturille.

Turvapaikanhakija on hauska, koskettava ja herkkä romaani rakkaudesta, menetyksestä ja ulkopuolisuudesta. Romaani, jonka tarina sisältää runollista symboliikkaa ja kaunista, ikuista viisautta.

Joonas Tolvanen (s. 1989) on joensuulainen lääketieteen lisensiaatti ja kirjailija sekä Shaolin-soturimunkkien ikiaikaisen perinteen jatkaja ja kung-fu-opettaja. Turvapaikanhakija on hänen ensimmäinen aikuisille suunnattu kaunokirjallinen romaaninsa. Hänen aikaisempaa tuotantoaan ovat omaelämäkerralliset Soturimunkin oppipoika (Atena, 2017), Soturimunkin perintö (SAGA Egmont, 2022) sekä lastenkirjat Jademiekan arvoitus (Otava, 2020), Puunaamioiden kirous (Otava, 2021) ja Kultaisen tikarin salaisuus (Otava, 2022).

Finnisch