Buchcover für Unelma puusta

Unelma puusta

Buchbeschreibung

Kuinka ihmisestä tuli laji, joka muutti kaiken?

Ilmastokvartetin päätösosassa Maja Lunde kertoo ihmiskunnan viimeistä tarinaa yhtä aikaa pelottavasti ja ymmärryksellä, perhesuhteiden ja luonnon merkitystä korostaen. Vaikuttava sarja on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

Vuonna 2110 Huippuvuorilla elää kourallinen selviytyjiä vailla yhteyttä muuhun maailmaan. Tommyn perhe vartioi siemenholvia, jonka olemassaolon maailma on unohtanut. Kiinassa varustellaan samaan aikaan retkikuntaa etsimään puiden ja kasvien siemeniä, jotka voisivat vielä pelastaa luonnon ja ihmiskunnan. Sen johtoon nimitetään Mehiläisten historiasta tuttu Tao, ja Ilmastokvartetin tarinat punoutuvat yhteen Tommyn ja Taon kohdatessa.

”Vaikuttava ilmastofinaali! ” VERDENS GANG

Norjan nykykirjallisuuden supertähdeksi nimetyn Maja Lunden (s. 1975) ilmastokvartetissa vaakalaudalla on maapallon tulevaisuus. Sarjan ensimmäinen osa, Mehiläisten historia, oli valtaisa maailmanmenestys, joka oli mm. Saksan myydyin kirja vuonna 2017. Taakse jäivät niin Dan Brownin kuin Elena Ferranten teokset. Sinisessä puute on elämää ylläpitävästä vedestä. Sarjan kolmas osa Viimeiset pohtii ilmastonmuutoksen vaikutuksia suhteessa eläimiin. Neljännessä osassa, Unelmassa puusta, valokeilaan pääsevät kasvit. Kiihkottoman kauniisti kirjoittava Lunde ei epäröi ottaa kantaa: elämäntapamme tuhoaa maailman mutta rahantekoa ei pysäytä mikään.

HörbuchE-Book

Finnisch