Veteranen
Kommendes Hörbuch
4.6.2024

Veteranen

Buchbeschreibung

Det är midsommarfest i villaområdet. Pensionerade översten Carl-Axel Beckman väntar tålmodigt på fru och barnbarn bredvid en överförfriskad midsommarfirare. Varför dröjer de så länge?

Nästa morgon ligger Vidar Beckman, Carl-Axels son, kvar i sängen. Det blev en blöt kväll och minnet är suddigt. Innan han hinner vakna ordentligt ringer telefonen. Han anklagas för ett fruktansvärt dåd riktat mot sin familj, och polisen är redan på väg mot hans hem.

Två dagar senare kontaktas utredningsbyrån Sandell Investigation av en gammal dam från Djursholm. Hon vill ha hjälp att återfinna en 14-årig flyktingpojke, Omran. Det blir en prövande jakt på den skyddslöse och desperate pojken. När han till slut hittas visar han sig bära på en mörk hemlighet. En hemlighet som får utredarna att börja ana att det värsta ännu kan ligga framför dem.

"Veteranen" är fjärde delen i Lars Wernströms deckarserie om privatutredare Erik Sandell. Den utspelar sig i ett sommarvarmt Storstockholm färgat av en konfliktfylld och orättvis samtid.