Astarte

Bewertung 3.5
4 Std. 22 Min.
138 Seiten
bookCoverFor

Buchbeschreibung

"De båda reklamexperterna från Stockholm lutade sig bakåt i var sin skinnfåtölj och lade var sitt välbenade och uppmärksamma huvud på sned för att bättre kunna se saken så att säga i publikperspektiv. Saken var en hög, smärt, förgylld kvinnofigur av trä med lätt stiliserad hållning: bakåtböjd i höftleden, skuldror och hals framskjutna, armarna mjukt och en smula tafatt lyfta till en åtbörd, som egentligen inte uttryckte någon som helst själsrörelse, varken fruktan, längtan eller glädje, men däremot gladde ögat med ett spel av fina, smältande linjer.
– Ja, sade herr Landers, det var en vacker kvinna."

Ur en skyltdockas perspektiv möter vi 1930-talets Stockholm, och de människor som rör sig runt dockan. Det är modister, konstnärer, och varuhusanställda. Och så alla kunder, som söker efter sig själva bland varuhusens diskar fulla med bijouterier och plagg.

"Astarte" är Boyes debutroman. Hon riktar häri skarp kritik mot sin tids begynnande konsumtionssamhälle, och det tidiga 1900-talets modeindustri.

Karin Boye var en svensk poet, författare och översättare och är en av Sveriges mest älskade författare med läsare i alla åldrar. Hon var som mest verksam under 30-talet, och lämnade efter sig en enastående samling av litteratur. Av hennes prosaverk har den dystopiska science fiction-romanen Kallocain blivit den mest uppmärksammade.

Autor*innen:

Sprecher*innen:

Format:

E-Book
Hörbuch

Laufzeit Hörbuch:

4 Std. 22 Min.

Seiten E-Book:

138

Sprache:

Schwedisch

Erscheinungsdatum:

20.2.2017

Verlag Hörbuch:

Saga Egmont

ISBN Hörbuch:

9788711739464

Verlag E-Book:

Albert Bonniers förlag

ISBN E-Book:

9789100131425