Bli som folk

Bewertung 3.8
3 Std. 36 Min.
99 Seiten
bookCoverFor

Buchbeschreibung

Bli som folk består av nio noveller som alla utspelar sig i gränstrakterna mellan samtid och dåtid, barndom och vuxenlandskap. Flickor försöker bli fulländade, pojkar måste bli män. Och så beskaffenhetens alla gåtor.

Där är Sandra som säger sig också ha gömt ett lik. Där är a Gun med sin älskare, och sedan barnbarnet hans, som tar över Zündappen och kanske mer än så. Och där är Fresias pappa som har vitt pannband och gärna jämför fingrar och tår. Och vad gör en blå wunderbaum utan snöre i en gäddas mage? Vem gör de riktiga björnspåren i dikesleran? Vad händer egentligen under brunnslocket?

Det är berättelser med skarp detaljrikedom och suggestiva bilder om ett Västerbotten som håller på att förändras. Bli som folk rör sig längs stigar som stora författare har beträtt förr - men Stina Stoor för oss med sin särpräglade debut mot platser där vi aldrig tidigare har varit.

Stina Stoor läser själv sin Augustprisnominerade novellsamling.

Några röster om inläsningen:

"Det är fruktansvärt bra! Hon läser sina noveller själv och jag tänker medan jag lyssnar att det måste vara en av de bästa författarinläsningar jag någonsin läslyssnat."
Breakfast Book Club

"Stina? Oh, Stina. Hon har en perfekt läsröst, perfekt rytm och hon ÄGER ju detta. Språket! Jag njööööööt!"
(inte så) Anonyma Biblioholister

Autor*innen:

Sprecher*innen:

Format:

Hörbuch
E-Book

Laufzeit Hörbuch:

3 Std. 36 Min.

Seiten E-Book:

99

Sprache:

Schwedisch

Erscheinungsdatum:

18.12.2015

Verlag Hörbuch:

Norstedts

ISBN Hörbuch:

9789113073552

Verlag E-Book:

Norstedts

ISBN E-Book:

9789113066660