Bodenfallet

Bewertung 3.7
5 Std. 10 Min.
142 Seiten
Svenska brott
bookCoverFor

Buchbeschreibung

I maj 2013 hittas en 20-årig flicka död och styckad i en skog utanför Boden. Hon har varit försvunnen i nästan tre veckor. En misstänkt gärningsman grips men förnekar all inblandning i hennes död. Polisutredningens uppgift blir att försöka få fram alla svar, men trots ett intensivt arbete återstår fortfarande en mängd stora frågetecken när rättegången ska börja: Vilken var egentligen dödsorsaken? Var mördades flickan? När skedde mordet och styckningen? Var fanns mordvapnet? Och var det egentligen ett mord?
Trots detta döms en ung man för dådet i såväl tingsrätt som hovrätt. Men var det rätt person som dömdes eller handlar det om ett justitiemord? Och hur mycket av sanningen kom egentligen fram i domstolen?

I den här första boken i serien Svenska brott - med inträngande och förklarande beskrivningar av polisarbetet och rättsprocessen i kända svenska kriminalfall - följer vi ett fall som fortfarande är mycket omdiskuterat. Författarna ger i egenskap av brottmålsadvokat och erfaren journalist en initierad skildring av förundersökningen och rättegången och förklarar de olika aktörernas roller och agerande.

Format:

Hörbuch
E-Book

Teil:

1

Laufzeit Hörbuch:

5 Std. 10 Min.

Seiten E-Book:

142

Sprache:

Schwedisch

Erscheinungsdatum:

22.3.2016

Verlag Hörbuch:

Norstedts

ISBN Hörbuch:

9789113067865

Verlag E-Book:

Norstedts

ISBN E-Book:

9789113066387