Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin

Bewertung 3.8
29 Std. 1 Min.
Eläintrilogia
bookCoverFor

Buchbeschreibung

Romaani pariisilaisen perheen elämästä kuplii elämäniloa

Katherine Pancolin Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin on lukuromaanien aatelia.

Pariisiin sijoittuvassa romaanissa Krokotiilin keltaiset silmät saamme tutustua Joséphineen, keski-ikäiseen historiantutkijaan, sekä hänen perheeseensä ja ystäviinsä. Jatko-osassa Kilpikonnien hidas valssi Joséphine on julkaissut ensimmäisen menestysromaaninsa ja nauttii taas elämästä uudella vauraalla asuinalueellaan.

Sarjan kolmannessa osassa Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin Joséphine painiskelee uuden romaaninsa parissa. Inspiraatio välttelee häntä, kunnes hän löytää roskiksesta 1960-luvun päiväkirjan, joka on aikoinaan kuulunut haaveelliselle nuorellemiehelle. Esikoistytär Hortense aloittelee muotisuunnittelijan uraansa Lontoossa, ja tämän isoäiti Henriette keksii keinoja elellä mukavasti talousahdingosta huolimatta. Joséphinen ystävätär Shirley murehtii rakkaushuoliaan Lontoossa, hänen poikansa Gary taas omiaan New Yorkissa.

Perheiden ja ihmissuhteiden kuvaajana Pancol on niin osuva, että paikoin ihan itkettää.

Katherine Pancol syntyi vuonna 1954 Casablancassa, Marokossa. Hän oli viisivuotias, kun hänen perheensä muutti Ranskaan. Pancol opiskeli kirjallisuutta ja työskenteli ranskan ja latinan opettajana sekä toimittajana muun muassa Paris Match- ja Cosmopolitan-lehdissä.

Pancolin esikoisromaani Moi d’abord ilmestyi vuonna 1979, ja sen jälkeen häneltä on julkaistu 18 teosta. Vahvoista ja persoonallisista naishahmoistaan tunnettu Pancol on yksi Ranskan myydyimmistä kirjailijoista, ja Suomessa hänen teoksiaan on myyty yli 100 000 kappaletta. Maaliskuussa 2021 ilmestynyt Parittelurituaaleja on Pancolin yhdeksäs suomennettu romaani.

Karoliina Niskanen (s. 1987) valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta ja on työskennellyt niin näyttelijänä kuin ohjaajana. Hän on julkaissut musiikkia useilla levy-yhtiöillä ja kirjoittanut rap-lyriikkaa. Hän on myös suosittu äänikirjojen lukija.

Niskasen esikoisromaani Tilhi (2020) sai kipinänsä nuorisoteatterille kirjoitetusta näytelmästä ja työskentelystä laitosnuorten parissa. Rikkinäistä lapsuutta ja vanhemmuuden haasteita käsittelevä teos valittiin ilmestymisvuonnaan Tiiliskivi-palkintoehdokkaaksi. Keväällä 2023 ilmestyy Niskasen toinen romaani Muamo. Romaanissa kahden erilaisen äidin, karjalaisen evakon ja yläluokkaisen ruotsalaisnaisen, tarinat kietoutuvat toisiinsa sodan varjoissa.

Autor*innen:

Sprecher*innen:

Übersetzer*innen:

Lotta Toivanen

Format:

Teil:

3

Laufzeit Hörbuch:

29 Std. 1 Min.

Sprache:

Finnisch

Erscheinungsdatum:

29.4.2021

Verlag Hörbuch:

Bazar

ISBN Hörbuch:

9789523762435