De kom efter stormen

De kom efter stormen

Buchbeschreibung

På vägarna utanför Oskarshamn kör två bilar genom stormen, trots myndigheternas uppmaning att stanna inomhus. Den ena föraren, grymt bakfull, är på väg mot Stockholm, det nya jobbet och förhoppningsvis det nya livet. Den andra är på väg från kärnkraftverket med händer röda av sprejfärg efter en misslyckad aktion. Snart går det upp för dem båda att landsvägen inte längre är säker, och att de måste in i skogen. Men vad är det som rör sig mellan trädstammarna, och hur långt är de beredda att gå för att överleva natten?

Hederspristagarens Camilla Lindes novell i MIX förlags och Adlibris Mondos Efter stormen-tävling är en laddad psykologisk thriller om vad som som händer med människors psyke i en krissituation, vilka vi tror oss vara - och vilka vi blir när livet står på spel.

Efter Stormen är ett digitalt bokprojekt som lanserades våren 2014 i form av tre kortromaner, ett antal kortnoveller, en kortfilm och sajten www.efterstormen.se. De tre kortromanerna är skrivna av Solja Krapu, Caroline L Jensen och Johan Ring. Som steg två i projektet utlystes en novelltävling. Uppgiften var att skriva en berättelse på Efter Stormens grundhistoria; vad som händer efter att Oskarshamns kärnkraftverk drabbats av en härdsmälta.

#mixnovell #efterstormen #dystopi

Lästid 51 minuter.

Das denken andere über das Buch

Rezensionen zu De kom efter stormen

Es gibt noch nicht genügend Bewertungen