I ljusets makt

Bewertung 4.2
10 Std. 16 Min.
267 Seiten
Grisha-trilogin
bookCoverFor

Buchbeschreibung

Alina Starkov är ingen särskild, bara en av alla fattiga, föräldralösa ungdomar i det krigshärjade landet Ravka. När hennes bästa vän Mal hotas till livet, väcks en uråldrig kraft hos Alina. Hon förs till landets magiska elit, Grishan, och en helt ny värld öppnar sig för henne. En värld av magi och gnistrande överflöd, men där Alina inte vet om hon kan lita på någon inte ens Grishans mäktige ledare, Skuggmästaren, som kanske är den enda som kan hjälpa henne att ta makten över sin kraft och fullborda sitt öde.

I ljusets makt är den första boken i Grisha-trilogin, som utspelar sig i en fantasyvärld inspirerad av 1800-talets Tsarryssland. Den följs av Stormens öga och Ur askan, och sedan även av den fristående duologin Högt spel och Laglöst rike.

Sagt om I ljusets makt:

”Jag älskar den här föräldralösa, oönskade flickan som förändrar världen på sitt eget sätt. Jag älskar att hon är trubbig och sur och inte passar in bland de lyckade. Jag älskar att en grå mager speta får vara den som räddar världen, till slut.”
Göteborgs-Posten

”I avslutningen är det svårt att skilja ond från god och när Alina sätter segel mot uppföljaren får hon sannolikt med sig nästan alla läsare.”
Dagens Nyheter

”nervigt, händelserikt och oavbrutet spännande.”
Svenska Dagbladet

Autor*innen:

Sprecher*innen:

Übersetzer*innen:

Carina Jansson

Format:

E-Book
Hörbuch

Teil:

1

Laufzeit Hörbuch:

10 Std. 16 Min.

Seiten E-Book:

267

Sprache:

Schwedisch

Erscheinungsdatum:

25.11.2022

Verlag Hörbuch:

Gilla Böcker

ISBN Hörbuch:

9789178138234

Verlag E-Book:

Gilla Böcker

ISBN E-Book:

9789187457326