Siivetönnä en voi lentää

298 Seiten
bookCoverFor

Buchbeschreibung

Koskettava selviytymistarina ajalta, jolloin kansakunta rakensi uutta Suomea.

Jälleenrakennuksen ponnistelujen ja koskettavien henkilökuvien taustakankaana toimivat poliittisen elämän tapahtumat. Rinnakkain elävät arjen sankarit ja tunnetut toimijat – konnia ja lurjuksia unohtamatta.

Toivo Ahola ja Meri Kotkavuori vihitään Bulevardin Vanhassa kirkossa, kun valvontakomissio vielä asuttaa viereistä hotelli Tornia. Suomi elää jälleenrakennuksen aikaa, ja tulevaisuutta varjostaa epävarmuus sodan hävinneen maan kohtalosta.

Toivo on työmies, ja avioliitto kauppaneuvoksen tyttären kanssa solmitaan molempien sukujen epäilyistä huolimatta. Samalla se on Toivon loikka ylempään säätyyn, mutta lasta odottavan Merin tuore aviomies tahtoo edetä oman elämänsä herraksi työllä ja ahkeruudella.

Maassa kuhisee huhuja kommunistien vallankumoushankkeista, toisaalla etsitään ja kuulustellaan asekätkentään osallistuneita. Toivo pysyttelee läheisiä ystäviäkin erottavista kiistoista erossa ja ponnistelee parempaa kohti, vaurautta ja arvostusta saadakseen. Elämä on kuitenkin varannut yllätyksiä hänellekin.

Lasse Lehtinen syntyi Kotkassa 1947. Hän kävi koulua Kuopiossa vuosina 1957–65 ja suoritti filosofian kandidaatin tutkinnon Tukholmassa vuonna 1977. Tohtoriksi hän väitteli Oulussa 2002. Lasse Lehtinen on toiminut kansanedustajana, lehtimiehenä, diplomaattina ja kirjailijana. Hänen kirjallinen tuotantonsa käsittää poliitikkomuotokuvia, yhteiskuntasatiireja, asiaproosaa ja romaaneja. Hänet valittiin Suomen edustajaksi Euroopan unionin parlamenttiin 2004.

Autor*innen::

Format::

E-Book:

Seiten E-Book:

298

Sprache::

Finnisch

Erscheinungsdatum::

30.9.2015

Verlag E-Book::

WSOY

ISBN E-Book::

9789510415351