Skräckens labyrinter

Bewertung 4
6 Std. 9 Min.
Svenska Ljud Classica
bookCoverFor

Buchbeschreibung

En man ligger i sitt rum och lyssnar på något i väggen. Det krafsar, slafsar och fräser. Vad är det? Är det råttor som ränner runt i väggen? Och finns det en risk att de kommer att tugga ut hans ögon, hans hals och gnaga av köttet från hans ben om han somnar? Och under marken vilar forntida, hedniska gudar – som bara väntar på ögonblicket då sprickan mellan verklighet och dröm är tillräckligt bred för att de ska kunna bryta igenom.

I H. P. Lovecrafts noveller, som är bland de första att lansera den idag populära termen "kosmisk skräck", väntar hela tiden kaoset runt hörnet eller under våra fötter. Mänskligheten riskerar konstant att slukas upp av vrålande, tidlösa dimensioner. Ta en tur genom en av den amerikanska litteraturens viktigaste röster, men förvänta dig inte att komma ut med förståndet i behåll ...

Howard Phillips Lovecraft (1890-1937) var en amerikansk författare av skräckberättelser, de flesta i novellform. Han introducerade "Cthulhu myten", i vilken mänskligheten hotas av uråldriga väsen, bland andra den galne guden Cthulhu.

Autor*innen:

Sprecher*innen:

Übersetzer*innen:

Sam J Lundwall

Format:

Laufzeit Hörbuch:

6 Std. 9 Min.

Kategorien:

Sprache:

Schwedisch

Erscheinungsdatum:

4.1.2017

Verlag Hörbuch:

Saga Egmont

ISBN Hörbuch:

9789186023157