Smaken

Bewertung 3.1
4 Std. 1 Min.
110 Seiten
bookCoverFor

Buchbeschreibung

Monsieur Pierre Arthens är världens främste matkritiker, gastronomins Påve, de överdådiga festmåltidernas Messias. Han kommer att dö i morgon. Han vet om det men han bryr sig inte: vid dödsrikets port söker han desperat efter en smak som vibrerar i hans hjärta, en smak från barndomen eller ungdomsåren, en originell och underbar anrättning som han anar är mer värd än alla de gästabud han har upplevt i egenskap av fulländad finsmakare. Så han minns. Tyst och ibland hetsigt följer han smakminnets slingringar, dyker ned i barndomens grytor, vandrar längs stränder och i köksträdgårdar, mellan land och hav, aromer och smaker, väldofter, vilt, kött, fisk och sina första likörer Han minns men han hittar inte. Inte än.

Boken utspelar sig på 7 Rue de Grenelle, i samma fastighet som "Igelkottens elegans", den döende mannens smakminnen alterneras med närstående personers kompromisslösa minnesbilder av honom. Renée får säga sitt, liksom även några av de andra i huset och dess omgivning.

"Smaken" är Barberys debutbok och gjorde succé när den kom 2000. "Igelkottens elegans" har bara i Frankrike sålts i 1,3 miljoner exemplar. Rättigheterna har sålts till 40 länder.

Autor*innen:

Sprecher*innen:

Übersetzer*innen:

Marianne Öjerskog

Format:

Hörbuch
E-Book

Laufzeit Hörbuch:

4 Std. 1 Min.

Seiten E-Book:

110

Sprache:

Schwedisch

Erscheinungsdatum:

23.4.2010

Verlag Hörbuch:

Word Audio Publishing

ISBN Hörbuch:

9789186223472

Verlag E-Book:

Sekwa förlag

ISBN E-Book:

9789186480950

© Word Audio Publishing (Hörbuch)