Smart och lat

Bewertung 3.6
8 Std. 20 Min.
bookCoverFor

Buchbeschreibung

Tomas Danielsson är en av Sveriges mest anlitade föredragshållare och handledare inom området stresshantering. Genom en lång rad medieframträdande, på scen och genom böckerna Vad vore livet utan stress och Körskola för livet har han med sunt förnuft och humor väglett hundratusentals svenskar genom alla de utmaningar livet bjuder på; kriser på jobbet och privat, krossade drömmar, skilsmässor, sjukdomar och orimliga krav.

Det här är boken för dig som ligger sömnlös över omorganisationen på jobbet eller träningsrundor som aldrig blir av. Som inte kan njuta en kopp kaffe en vårdag utanför huset, eftersom grannarna är i full fart med att kratta, snickra, sätta surdegar och plantera trendiga lökar. En bok för dig som inte lyckas klämma barn, karriär, kärlek, kompisar, hemrenoveringar, träning, föräldrar, intressen och egen tid i ett och samma liv. Men också för dig ensamstående som hamnat utanför och oroar dig över skolstart för dottern som inte har något att berätta efter ett sommarlov i stan. Eller för tonårstjejen som i smyg sparar till väskan och bröstoperationen som ska förändra livet.

Med "smart och lat" menar jag inte att vi ska slå igen fabriker, stänga butiker och sjukhus och kollektivt tåga iväg till hängmattorna. Det vore inte särskilt smart. Vi måste alla jobba och anstränga oss för att tillsammans kunna lämna över en ännu lite bättre värld till våra barn och barnbarn. Är du arbetsgivare behöver du heller inte oroa dig över att den där Danielsson uppmanar folk att lata sig. För ska du uträtta storverk är de bästa medarbetare du kan få just smarta och lata.

Så det finns mycket gott vi själva kan göra för att stärka själens muskler genom psykisk friskvård. Men det får nu inte bli så att jakten på den perfekta platta magen ersätts av den perfekt balanserade harmonin. Mycket av eländet vi skapar för oss själva och andra handlar ju om jämförelser, omöjliga mål och additionsstress.

Autor*innen:

Sprecher*innen:

Format:

Laufzeit Hörbuch:

8 Std. 20 Min.

Sprache:

Schwedisch

Erscheinungsdatum:

8.3.2012

Verlag Hörbuch:

Norstedts

ISBN Hörbuch:

9789113043050