Tsatsiki och Hammarn

Bewertung 4.6
3 Std. 30 Min.
99 Seiten
Tsatsiki
bookCoverFor

Buchbeschreibung

Ingenting är kul längre, tycker Tsatsiki. Särskilt okul är det att Göran och Morsan bara bråkar, att det inte finns några pengar och att grannen von Prutt klagar på allt. Dessutom tycker tjejerna i klassen att Tsatsiki och Hammarn är helt värdelöst barnsliga (trots att Tsatsiki har fyllt fyra hår.) Enda ljusglimten är att pappa bläckfiskaren har lovat att de ska få vara hela sommarlovet i Agios Amos. Men vuxna bara lovar och lovar. Ska man komma någonstans och få lite kul här i världen får man fixa det själv, så mycket fattar Tsatsiki. Och det tänker han göra! Tsatsiki och Hammarn är den sjätte delen i serien.

Moni Nilsson (född 1955) är en av våra mest älskade barn- och ungdomsboksförfattare. Under sin författarbana, som spänner över nästan 30 år, har hon skrivit inom många olika genrer och för olika åldrar. Sitt stora genombrott fick hon med böckerna om Tsatsiki som översatts till över 20 språk och även har filmatiserats.

Moni har alltid en perfekt ton. Vågar väva in kärlek, den första kyssen, saker som ger pirr i kroppen. En jättefin bok om Tsatsiki.
Magnus Utvik, SVT

Nya boken om Tsatsiki gör ingen besviken. Moni Nilsson kan det här med att skriva så att varje kapitel berör. Även om grannarna von Prutt är osympatiska så spiller bokens värme över lite på dem också. /.../ Bästa läsupplevelsen sedan boken Karla Brottare kom ut.
Camilla Sandberg, Värnamo Nyheter

Det är härligt uppfriskande att återigen få läsa om Tsatsikis händelserika vardagsliv./.../ Moni Nilsson väjer inte för känsliga frågor, öppet och frispråkigt skildras allt som händer i Tsatsiki och runt honom. Berättandet genomsyras av humor, ibland utflippad, och en stor kärlek till barn./.../ Man blir engagerad av att läsa om Tsatsiki!
Tine Billing, BTJ

När barnböcker för den här åldern gärna sticker huvudet i sanden i ett missriktat försök att hålla världens fasor borta från det gåtfulla folket är det därför befriande att läsa Tsatsiki och Hammarn. Det är så nära en morgontidning man komma i litterär form. /.../ Alla karaktärer är väl utmejslade och det vimlar av roliga enskilda scener.
Andreas Palmaer, DN

Tsatsiki når upp till höga förväntningar
Smålandsposten

Hurra! Alla som älskar Tsatsiki kommer att jubla! Moni Nilsson har skrivit en ny del om den charmige killen Tsatsiki! Missa inte denna bok! Moni Nilsson har en fantastisk berättarstil och träffar helt rätt! Rekommenderar varmt alla böcker om Tsatsiki! Läsålder ca 9-12 år, men passar utomordentligt bra som högläsning redan från ca 8 år.
Bokbarn

Även om jag själv vuxit ifrån den huvudsakliga målgruppen för Tsatsikiböckerna ser jag fram emot att fortsätta följa honom och hans dilemman.
Synneve Hagström, Miljömagasinet

Autor*innen:

Sprecher*innen:

Format:

E-Book
Hörbuch

Serie:

Teil:

6

Laufzeit Hörbuch:

3 Std. 30 Min.

Seiten E-Book:

99

Sprache:

Schwedisch

Erscheinungsdatum:

16.2.2018

Verlag Hörbuch:

Natur & Kultur

ISBN Hörbuch:

9789127155992

Verlag E-Book:

Natur & Kultur

ISBN E-Book:

9789127146976