Vakande ögon

Bewertung 4
713 Seiten
bookCoverFor

Buchbeschreibung

Södra Kalifornien 1965. Bartolomeus Lampions föds under dramatiska omständigheter. Hans far dör i en bilkrasch på väg till BB. Vid tre års ålder drabbas han av en ögonsjukdom som gör honom blind, men hans blindhet kompenseras av hans förmåga att se in i den andra världen.

Samtidigt som Bartolomeus kommer till världen, föds en liten flicka, Angel White, i San Franciso. Hon är resultatet av en grym våldtäkt, och hennes 16-åriga mamma dör i barnsäng. Angel har en ovanlig förmåga att se världen som den är. Vid samma tidpunkt som barnen föds, knuffar en ung psykopat, Junior Cane, ner sin unga hustru från ett vakttorn i skogen i Oregon. Han inser snart att han inte kommer att klara sig ostraffad. Hämndens gudinna i Juniors värld heter "Bartolomeus" och för att undkomma vedergällning inrättar han sitt liv efter att hitta och förgöra "Bartolomeus".

Dessa tre dramatiska händelser är inga tillfälligheter och under berättelsens gång flätas de tre personernas liv samman och slutligen möts de i en oundviklig konfrontation.

Vakande ögon är ännu en variation på det tema som Dean Koontz så mästerligt behärskar. Det ondas kamp mot det goda.

Autor*innen:

Übersetzer*innen:

Lars Olov Skeppholm

Format:

E-Book

Seiten E-Book:

713

Sprache:

Schwedisch

Erscheinungsdatum:

26.10.2012

Verlag E-Book:

Bookmark Förlag

ISBN E-Book:

9789187173585

© Bookmark Förlag (E-Book)