Viimeiseen mieheen

Bewertung 3.3
150 Seiten
bookCoverFor

Buchbeschreibung

PANSSARIVAARAA JA PAKOKAUHUA
Reino Lehväslaiho vie rankassa sotajännärissään panssarijoukkueen Kannaksen suurhyökkäyksen hurjiin ja tuhoisiin torjuntataisteluihin. Itä-Karjalassa kovettuneilla panssarijermuilla oli Perkjärven ja Portinhoikan teräsmyrskyissä tasan kaksi vaihtoehtoa: kuollako ulos luotisateeseen vai kärventyäkö täysosuman saaneeseen vaunuun?
Klim Voroshilovien, Sotkien ja Vickersien ruhjovissa yhteenotoissa panssarijoukkue kohtasi matkansa pään - viimeistä miestä myöten.
Rajun toiminnan kuvaaja ja rento tarinaniskijä sotakamreeri Lehväslaiho välittää telaketjujen kolinan, piiskatykkien sivallukset ja panssarimiesten äänet vaimentamattomina suoraan etulinjasta!
Kirjoittaja tuntee kuvattavansa ja on todella pystynyt tallettamaan panssarijermujensa sankarimuiston ajasta aikaan.Kaleva, 30.11.1969

Reino Lehväslaiho (1922–2019) oli tuotteliaimpia suomalaisia sotakirjailijoita. Hän osallistui 17-vuotiaana talvisotaan ja taisteli jatkosodassa ja Lapin sodassa. Hänelle myönnettiin sotakamreerin arvonimi 1982. Siviilissä Lehväslaiho työskenteli merimiehenä, kauppiaana ja tietyömailla toimistoesimiehenä. Pitkän kirjailijanuransa aikana hän kirjoitti yhteensä 45 sotaromaania, joista ensimmäinen Panssarisotaa ilmestyi 1958 ja viimeinen Korven peura 2012.

Autor*innen:

Format:

E-Book

Seiten E-Book:

150

Sprache:

Finnisch

Erscheinungsdatum:

28.5.2012

Verlag E-Book:

WSOY

ISBN E-Book:

9789510395301