Yngwie J. Malmsteen

Bewertung 3.8
11 Std. 25 Min.
444 Seiten
bookCoverFor

Buchbeschreibung

DEN 18 SEPTEMBER 1970 föddes en dröm hos den då sjuårige Hässelbypojken Yngve Lannerbäck efter att ha sett ett tv-program om Jimi Hendrix död. En dröm som han aldrig skulle ge upp, vad som än hände. Drömmen var att bli världens bästa rockgitarrist. 12 år senare landade han i Los Angeles och slog världen med häpnad som Yngwie J. Malmsteen.

Ingen svensk musiker har haft ett sådant internationellt genomslag som Yngwie J. Malmsteen. Det finns ingen som kommer i närheten av hans legendariska status som gitarrgud. Men framgången har haft ett högt pris, inte minst för honom själv och de som stått honom nära. Här får vi för första gången någonsin den sanna bilden av Yngwies liv och gärning, skildrat genom nyckelpersoner som var med.

Gilla, dela och kommentera YJM och boken på: http://www.facebook.com/TheYngwieBio

Musikjournalisten Anders Tengner har grävt fram ett ytterst unikt och känsligt material. Bilden som vuxit fram är både komplex, fascinerande och skrämmande. Intervjuer har gjorts med en stor mängd personer som på olika sätt stått nära Yngwie både i Sverige och USA. Lärare, klasskamrater, släktingar, bandmedlemmar, flickvänner, fruar, kompisar, managers, alla har något att berätta. Berättelser om ensamhet, passion, kärlek, svek, skandaler, misshandel, drogmissbruk, sex och musik vävs in i denna gripande skildring av Sveriges enda riktiga rockikon.

Autor*innen:

Sprecher*innen:

Format:

Hörbuch
E-Book

Laufzeit Hörbuch:

11 Std. 25 Min.

Seiten E-Book:

444

Sprache:

Schwedisch

Erscheinungsdatum:

9.10.2012

Verlag Hörbuch:

Word Audio Publishing

ISBN Hörbuch:

9789175230184

Verlag E-Book:

Bokfabriken

ISBN E-Book:

9789175230160

© Word Audio Publishing (Hörbuch)

© Bokfabriken (E-Book)