Brilliance

Bedømmelse 4
14 timer 37 min
441 Sider
Brilliance
bookCoverFor

Om bogen

I Wyoming kan en liten flicka se folks mörkaste hemligheter genom att studera deras kroppsspråk. I New York genomskådar en ung man de mönster som styr aktiemarknaden och hinner tjäna 300 miljarder dollar innan Dow Jones och Nasdaq tvingas stänga. I Chicago kan en kvinna passera som osynlig genom att helt enkelt placera sig där ingen tittar.

År 1980 föddes i USA ett stort antal barn med unika förmågor. Nu, trettiofem år senare, växer motsättningarna mellan de vanliga människorna och de specialbegåvade. Nationen håller på att slitas isär av en rad inhemska terroristattacker och allt pekar på att det är välorganiserade grupper av militanta specialbegåvade människor som står bakom attentaten.
Agenten Nick Cooper jobbar för en statlig myndighet som spårar upp misstänkta terrorister. Han är själv specialbegåvad och han är den bäste i sitt slag. I ett desperat försök att avvärja en monumental terrorattack, lämnar han sin organisation för att närma sig terroristerna på egen hand. Plötsligt är han jagad från alla håll. Och lika plötsligt inser han att världen inte är så svart och vit som han tidigare trott.

Marcus Sakeys stora, internationella genombrott Brilliance är en snabb, intelligent thriller som på ett raffinerat sätt skildrar ett samhälle förlamat av terroristskräck. Filmbolaget Legendary Pictures har köpt filmrättigheterna och producerar en storfilm med Will Smith och Noomi Rapace i huvudrollerna.

Pressröster

Genialt.
Chicago Tribune

Både en thriller och en imponerande idéroman. En av årets mest överraskande thrillers.
Library Journal

Intrigen tar många oväntade vändningar, karaktärerna är mångdimensionella, världen är fullkomligt trovärdig och den politiska undertexten är skarp och många gånger skrämmande.
Denver Post

En av de bästa thrillers jag någonsin läst.Ett mästerverk.
Crimespree Magazine

Var beredd! Namnet Marcus Sakey kommer snart att explodera och vara överallt.
Huffington Post

Forfatter(e):

Oplæser(e):

Oversætter(e):

John-Henri Holmberg

Format:

Lydbog
E-bog

Tid Lydbog:

14 timer 37 min

Sider E-bog:

441

Sprog:

Svensk

Udgivet:

8.8.2014

Forlag Lydbog:

Bokfabriken

ISBN Lydbog:

9789187301971

Forlag E-bog:

Bokfabriken

ISBN E-bog:

9789187301780

© Bokfabriken (Lydbog)

© Bokfabriken (E-bog)