Kylmä sota

161 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Kaunokirjallisen uudistajan ja vaikuttajan monitasoinen romaani

Vertti Harmaja on ekonomisti ja valuuttamarkkinoiden asiantuntija, joka vieraillessaan Reykjavikissa finanssikriisin puhjetessa osuu räjähtävän katumaasturin viereen. Hän saa kallovamman ja aivovaurion, joka ilmenee milloin Touretten syndroomaa muistuttavina purkauksina, milloin kyvyttömyytenä muodostaa tiukassa paikassa mielipiteitä.

Työstään syrjäytyvä Vertti ajautuu aavebongarien matkaan, ihmisten jotka jahtaavat öisessä Helsingissä muiden raportoimia haamuja. Taustalla pyörii isoisä Erkin vaiheet kansallissosialistisessa Saksassa ja täyttämätön lupaus kaksoisitsemurhasta. Sekä Pertti-isän projekti tehdä ilkeät muistelmat isänsä eli nyrkki perseessä eläneen psykoterroristin kanssa elämisestä. Kaiken aikaa mukana kulkee peritty Walther-pistooli. Ja mehän tiedämme, mitä Tsehov sanoi näytelmässä seinälle asetusta aseesta.

Kylmä sota on älykäs ja monitasoinen kirjallinen labyrintti niille, jotka vielä uskaltavat moiseen suunnistaa. Tee itsellesi palvelus ja astu sisään.

Kylmä sota on Tommi Melenderin neljäs romaani. Niiden lisäksi hän on kirjoittanut myös runoja ja esseitä, viimeisimpänä kirjallisuusesseiden kokoelma Yhden hengen orgiat (2013). Romaani Ranskalainen ystävä (2009) oli Finlandia-ehdokkaana ja esseekokoelma Kuka nauttii eniten (2010) Runeberg-ehdokkaana
.

Forfatter(e):

Format:

E-bog

Sider E-bog:

161

Sprog:

Finsk

Udgivet:

15.9.2014

Forlag E-bog:

WSOY

ISBN E-bog:

9789510407950