Utpressarna : en Roland Hassel-thriller

394 Sider
Roland Hassel
bookCoverFor

Om bogen

Roland Hassel är ute på spaning och gör ett rutinbesök på ett mindre flygbolag. Ägaren passar på att visa honom ett utpressningsbrev: "Betala – annars spränger vi ett plan och dödar din fru." Det rör sig om många miljoner men han har ändå inte brytt sig om hotet.

Plötsligt blir det allvar. Medan Hassel är där kommer beskedet om att ett taxiplan sprängts i luften med besättning och passagerare. Samtidigt blir Hassel vittne till att ägarens hustru skjuts till döds.

Detta är upptakten till en serie likalydande hot mot medelstora företag – betala eller vi spränger och dödar. Skräcken sprider sig och de flesta hotade betalar. Några önskar dock hjälp av polisen. Men trots omsorgsfull planläggning misslyckas polisen gång på gång med att spåra utpressarna. Varför?

Är det hårdföra politiska terrorister som står bakom dåden? Och vad är det man inbillar sig att Hassel vet? Gång på gång försöker hänsynslösa torpeder skrämma honom till tystnad och även oskadliggöra honom på de mest brutala sätt. De är ytterst nära att lyckas...

Utpressarna är den sextonde delen i serien om kriminalinspektör Roland Hassel.

Forfatter(e):

Format:

E-bog

Del:

16

Sider E-bog:

394

Sprog:

Svensk

Udgivet:

23.12.2015

Forlag E-bog:

Bokförlaget Forum

ISBN E-bog:

9789137147710