Bogomslag for I långa loppet : en roman om trav och kärlek

I långa loppet : en roman om trav och kärlek

Om bogen

På Färjestads travbana är stämningen spänd och luften fylld av förväntan. Bondflickan Iris i Sätra har övertalat sin far att ställa upp i tävlingen med deras gamla märr Blackan. Hon tror inte för ett ögonblick att ekipaget skulle kunna vinna, men kan inte sluta att tänka på prispengarna som skulle betyda så mycket för hennes familj.

– Det var likadant för gamla Blackan som för hennes husbondfolk, tänkte Iris, slita tills man var gammal och slut, för ingenting.

Mot alla odds vinner dock Blackan över de favorittippade hästarna Glittre-fyr och Basen den där vinterdagen, och samtidigt vinner Iris de båda kuskarnas hjärtan. Innan sommarens sista tävling är över har rivalernas rätta jag visats upp – i det långa loppet visar det sig alltid vad människor egentligen går för…

Sigge Stark var Sveriges mest lästa författare. Med en rekordproduktion på över 100 romaner och otaliga noveller har hon trollbundit generationer av svenska läsare i alla åldrar. Hennes böcker kännetecknas av kärlek, förvecklingar och dramatik, men är också skildringar av människors tillvaro under flera decennier. Bakom pseudonymen Sigge Stark fanns författaren och djurälskaren Signe Björnberg (1896–1964).
Forfatter.Sigge Stark

E-bog

Svensk