Bogomslag for Jag ska bli mamma

Jag ska bli mamma

Om bogen

"Den här boken är mitt försök att, medan fostret växte i min livmoder, söka svaret på hur jag som människa, kvinna, feminist, vän, älskarinna och yrkesarbetande också skulle kunna bli mor utan att förlora förståndet."

Den 22 juli 1998 tar Karin Milles ett graviditetstest och får reda på att hon är med barn. Detta är något hon och hennes man har önskat och sett fram emot, men det känns också helt ofattbart. Omedelbart bestämmer Karin sig för att anteckna sina tankar och upplevelser från graviditeten, vilket har resulterat i den här boken. Karin sätter ord på funderingar om själviskhet, rädslor och avundsjuka på barnets pappa. Hon beskriver de olika stadierna i graviditeten och tankar kring ultraljud, missfall och sexliv. Ta del av en blivande mammas förväntningar, drömmar och farhågor. Hur gör man för att inte förlora sitt tidigare liv? Hur fungerar jämställdhet i föräldraskapet? Och vad innebär det egentligen att bli förälder?

Karin Milles (1969-) är en svensk författare av framförallt fackböcker och är även verksam som språkforskare och lärare vid Södertörns högskola.
Forfatter.Karin Milles