Bogomslag for Kerstin på Hällebäck

Kerstin på Hällebäck

Om bogen

Vem ska få Kerstin, gårdens äldsta dotter, den vackra flickan med den starka viljan, det varma hjärtat? Om hon bara visste det själv, valet är svårt … Men ett vet hon – hon måste alltid få leva på landet, med djuren omkring sig, på gården där hela familjen – trots olika lynnen och tycken – arbetar i nära gemenskap, på gården där livet följer årstidernas dramatiska rytm, där det aldrig någonsin är tråkigt …

Hällebäcks gård av Sigge Stark sändes först som en radioserie i Sveriges Radio under åren 1959–61. Serien om en lantbrukarfamilj och deras liv gick rakt in i människornas hjärtan och blev en framgång utan motstycke – den blev senare utgiven både som följetong i Hela Världen och som en romanserie i tre delar. Kerstin på Hällebäck är den andra delen i serien som inleds med Hällebäcks gård samt avslutas med Kärlek på Hällebäck.

Sigge Stark var Sveriges mest lästa författare. Med en rekordproduktion på över 100 romaner och otaliga noveller har hon trollbundit generationer av svenska läsare i alla åldrar. Hennes böcker kännetecknas av kärlek, förvecklingar och dramatik, men är också skildringar av människors tillvaro under flera decennier. Bakom pseudonymen Sigge Stark fanns författaren och djurälskaren Signe Björnberg (1896–1964).

E-bog

Svensk