Bogomslag for Pröva lyckan

Pröva lyckan

Om bogen

När Ragnar ger sig ut i världen med två tomma händer för att pröva lyckan är flickor det sista han har i tankarna. Han är den äldste sonen på Lönnbacken, och enligt den gamla familjeseden har hans far skickat iväg honom två år för att Ragnar ska lära sig att försörja sig själv. Under det första året som dräng på småbruk fylls hans tid helt av krävande men gemytligt arbete, men till det sista året innan han återvänder hem vill han finna en ny gård. Att arbeta med en god gårdsherre har han vana av, men för att pröva sig själv och få nya erfarenheter krävs en dålig husbonde.

I den ilskne och snåle Adolf på Löt hittar Ragnar vad han söker. Adolf styr gården med järnhand och allt fler drängar lämnar Löt för att ta arbete någon annanstans. Kvar finns den snälla men undfallande dottern Jenny som gör allt för att skydda sin lillebror Rudolf från faderns vrede, men där finns också Maja på Solåsen – en kvinna med både huvud och hjärta – som gör Ragnar helt betagen…

Sigge Stark var Sveriges mest lästa författare. Med en rekordproduktion på över 100 romaner och otaliga noveller har hon trollbundit generationer av svenska läsare i alla åldrar. Hennes böcker kännetecknas av kärlek, förvecklingar och dramatik, men är också skildringar av människors tillvaro under flera decennier. Bakom pseudonymen Sigge Stark fanns författaren och djurälskaren Signe Björnberg (1896–1964).
Forfatter.Sigge Stark

E-bog

Svensk