Aan de weg der vreugde

Aan de weg der vreugde

Description of book

Aldo Ardo, een Italiaanse legerarts, neemt ontslag uit het leger. De rest van zijn leven wil hij wijden aan genot. In Bagni di Luca ziet hij een vrouw die hij meteen begeert: de Nederlandse Milia. Ook zij valt als een blok voor hem en de twee vullen hun dagen met seks. Milia wil een toekomst met Aldo, die haar op afstand houdt. Ze gaat dan maar wroeten in zijn verleden en vindt zaken die haar niet aanstaan. Geleidelijk aan begint ze jaloezie te voelen voor de enige wezens met wie Aldo wèl een emotionele band lijkt te hebben: hagedissen.
"Aan de weg der vreugde" (verfilmd als "Een vrouw uit het noorden") is een uiterst korte en beheerste Couperus, een verwaarloosd meesterwerk dat ideaal is om zijn werk te leren kennen. Met het contrast tussen mannelijke en vrouwelijke verlangen is het bovendien een uitermate hedendaagse roman. Aanrader!

Louis Couperus (1863-1923) was een Nederlands romanschrijver, columnist en dichter. Hij is de auteur van verschillende onverwoestbare klassiekers: "Eline Vere" (een bestseller bij verschijnen), "Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan..." (verfilmd), "De stille kracht"... Hij woonde o.m. in Frankrijk en Italië en reisde de wereld rond. Of zijn romans zich nu afspelen in Den Haag of Djakarta, het heden of het oude Rome, het noodlot speelt altijd een grote rol. Couperus schreef in een meeslepende, emotionele stijl. Zijn verzameld werk bestrijkt vijftig boekdelen.

E-book

Dutch