Dansaren och demonerna : En berättelse om omöjlig kärlek
Upcoming book
E-book: 12/12/2024Audiobook: 9/12/2024

Dansaren och demonerna : En berättelse om omöjlig kärlek

Description of book

För Hasse är dansen fullt fokus, hårt slit och någon enstaka gång också eufori - belöningen och meningen med allt. Han är ett dansens underbarn, och på Stockholmsoperan möter han Tom.

De dansar en sommar i Paris och Hasse blir våldsamt förälskad, men är samtidigt livrädd för vad som ska hända om känslorna besvaras. För i en tid då psykiatrin försöker bota homosexuella med sterilisering, elchocker och lobotomering är kärleken livsfarlig. Hasses liv spinner allt snabbare – med dansen, alla extraknäcken för att hålla sig flytande och nätterna då han flyr in i de mörkaste parkerna… Det är bara en tidsfråga innan också han blir föremål för psykiatrin.

Dansaren och demonerna är den efterlängtade tredje boken i Lodalens historiska romansvit om verkliga personer, som inleddes med Lisa och Lilly och fortsatte med Lesbiska ligan. Nu är vi framme vid ett 60-talets Stockholm där homosexuella anses sjuka och farliga, och där 50-talets häxjakt fortfarande kastar sin skugga över staden och människorna i den. Hasse är en av dem som kämpade för att överleva i ett samhälle som gjorde allt för att demonisera honom.

AudiobookE-book

Swedish