Dar Bitvy (Sága Čarodějův Prsten – Kniha Sedmnáct)

Dar Bitvy (Sága Čarodějův Prsten – Kniha Sedmnáct)

Description of book

„ČARODĚJŮV PRSTEN má všechny rysy potřebné pro jasný úspěch: hlavní i vedlejší příběh, záhadná atmosféra, stateční rytíři a rozkvétající vztahy, které zacelují rány na zlomených srdcích, a dále také podvod či zrada. Slibuje dlouhé hodiny zábavy a jistě uspokojí všechny věkové kategorie. Dílo najde své místo v knihovnách u všech příznivců fantasy literatury.“
--Books and Movie Reviews, Roberto Mattos (o knize Cesta hrdiny)

DAR BITVY (kniha č. 17) je velkým finále ságy bestselerů jménem ČARODĚJŮV PRSTEN, která začíná knihou CESTA HRDINY!

V DARU BITVY Thor čelí poslední a největší zkoušce, která jej zavede hluboko do Krvavé země, kde se pokusí osvobodit Guwayna. Protivníci, kteří se mu tam postaví do cesty, budou mocnější než kdykoliv předtím. Brzy zjistí, že stojí proti celé armádě temnoty, se kterou se ani jeho moc nemůže měřit. Zjistí však, že existuje předmět, který by mu mohl pomoci – předmět, který byl po celé věky držen v utajení. Musí se tedy vydat jej získat než bude příliš pozdě, protože osud Prstenu již opět závisí jenom na něm.
Gwendolyn dodrží slovo, které dala králi Útesu a vstoupí do věže kultu, který sužuje jeho království, aby zjistila, jaká tajemství se tam ukrývají. Tak se nakonec dostane zpátky k Argonovi a dokonce i k jeho učiteli, od kterého se naučí největšímu tajemství ze všech. I na tom bude záviset osud jejích lidí.

Když je Útes odhalen Impériem, započne invaze největší armády, jakou svět kdy spatřil a je na Gwendolyn, aby království bránila a posléze vedla celý národ na další útěk.

Thorovi bratři, bývalí legionáři, mezitím čelí vlastním překážkám, zatímco Angela pomalu umírá na lepru. Darius bojuje po boku svého otce v imperiálním Kapitolu, když jej nečekaný zvrat osudu přivede do situace, když už nemá co ztratit a najde cestu ke svým zvláštním silám. Erec s Alistair si probojovávají cestu po řece k Volusii a pokračují ve svém hledání ztracené Gwendolyn. Godfrey si na své vlastní cestě konečně uvědomí, že se musí jednou provždy rozhodnout, jestli se chce stát opravdovým mužem nebo ne.

Volusia je v obležení řádu rytířů Sedmi a je nucena podstoupit další zkoušku svého domnělého božství a dokázat, že je skutečně schopna sama vládnout mužům a celému Impériu, zatímco Argon si uvědomí, že se jeho úkol na světě naplnil a že se musí obětovat pro dobro ostatních.
Schyluje se k poslední epické bitvě mezi dobrem a zlem, která ovlivní osud Prstenu už napořád.
Díky promyšlenému budování fantasy světa a charakteristikám postav je DAR BITVY epickým příběhem o přátelství a lásce, rivalitě a spolupráci, o rytířích a dracích, intrikách a politických machinacích, o dospívání, o zlomených srdcích, o podvodu, ambicích a zradě. To vše je zasazeno do důkladně promyšleného fiktivního fantasy světa. Je to příběh o cti a odvaze, o osudu a předurčení, a také o magii. Je to fantasy, jež nás přivede do světa, na který už potom nikdy nezapomeneme, a které osloví čtenáře obou pohlaví a každého věku.

„Našlapané akcí…. Vypravěčský styl Riceové je bohatý a příběh poutavý.“
--Publishers Weekly (o knize Cesta hrdiny)

E-book

Czech

What other people think

Reviews of Dar Bitvy (Sága Čarodějův Prsten – Kniha Sedmnáct)