Din tjänare hör

Din tjänare hör

Jernbanan, del 1

Description of book

Din tjänare hör är en roman av Sara Lidman, i nyinläsning av skådespelaren Ellenor Lindgren med musik av Hilding Carlsson.

Vi får följa Didrik som blir besatt av tanken på en järnväg som skulle föra världen till byn medan andra fruktar skogsbolagens skövlingar och invasionen av de främmande rälsbyggarna som för nya vanor med sig där stambanan växer fram. Boken handlar också om livet i byn, om relationer och kärlek, allt nertecknat i Sara Lidmans uttrycksfulla språkdräkt.

Din tjänare hör är den första boken av sju i serien Jernbanan som handlar om planerna att dra stambanan genom Västerbottens inland och utspelar sig under slutet av 1800-talet. Boken är en klassiker som ansågs nydanande och ensam i sitt slag när den först publicerades 1977.

Jernbanan består av Din tjänare hör, Vredens barn, Nabots sten, Den underbare mannen, Järnkronan, Lifsens rot och Oskuldens minut.

Hela serien har fått ny aktualitet genom satsningen på grön el och ny teknik längs norra Norrlands kustland där landsändans naturresurser återigen lockar investerare och arbetssökande samtidigt som lokalbefolkningen ömsom välkomnar utvecklingen, ömsom ifrågasätter den.

Utgiven av Landa Förlag

Omslag av LisaLove

Swedish