Iskander. De roman van Alexander den Groote

Iskander. De roman van Alexander den Groote

Description of book

Grootse historische roman over west versus oost

Na een veldslag tussen de Perzische koning Dareios en Alexander de Grote (356-323 voor Christus) vallen Dareios’ moeder, vrouw en kinderen van de Macedonische veldheer. Tegen alle tradities in laat hij de gevangenen niet terechtstellen. Alexander is gefascineerd door de verfijning van de Perzen en wil van hen leren. Algauw begint deze obsessie zijn veroveringsdrang voor de voeten te lopen.
Als het gaat over de historische romans van Louis Couperus, noemen mensen altijd ‘De berg van licht’. In vergelijking daarmee is ‘Iskander’, een imposant boek over Alexander de Grote en zijn oorlogen tegen de Perzen, een vergeten meesterwerk: een groots verhaal met veldslagen, militaire strategie, intrige en psychologische onrust. Het was Couperus’ laatste roman.

Louis Couperus (1863-1923) was een Nederlands romanschrijver, columnist en dichter. Hij is de auteur van verschillende onverwoestbare klassiekers: 'Eline Vere' (een bestseller bij verschijnen), 'Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan...' (verfilmd), 'De stille kracht'... Hij woonde o.m. in Frankrijk en Italië en reisde de wereld rond. Of zijn romans zich nu afspelen in Den Haag of Djakarta, het heden of het oude Rome, het noodlot speelt altijd een grote rol. Couperus schreef in een meeslepende, emotionele stijl. Zijn verzameld werk bestrijkt vijftig boekdelen.