Pohjanmaan tonttuverilöyly – Jouluinen kauhutarina

Pohjanmaan tonttuverilöyly – Jouluinen kauhutarina

Description of book

Dina on tavannut Tinderissä hurmaavan Vikin. Lyhyen ja intensiivisen seurustelun päätteeksi pari kihlautuu Dubain paahtavan auringon alla. Mies on kuin unelmien täyttymys: menestynyt, maanläheinen ja sopivasti juureva, mutta silti seurapiirityyppi ja maailmankansalainen. Lumituiskuisessa Suomessa odottaa vielä yksi etappi, joulunvietto Vikin perheen sukutilalla Etelä-Pohjanmaalla.

Kun porstuan ovi sulkeutuu matkalaisten takana, Dina huomaa hypänneensä kuin toiseen aikaan ja maailmaan. Perheen äiti on vahvatahtoinen matriarkka, jonka terävä katse arvio Dinaa päästä varpaisiin. Myös Vikistä paljastuu uusia puolia. Mutta Dina päättää suorittaa sukujoulun kunnialla läpi. Kaikkihan ovat vähän omanlaisiaan perheen parissa. Ja onhan vanhoissa traditioissa oma viehätyksensä, kuten joulupuuron vieminen luhtiaitan tontulle.

Pohjanmaan tonttuverilöyly on sarjassaan viides Marko Hautalan jouluisista kauhunovelleista. Synkällä huumorilla sävytetty, aikuislukijoille suunnattu tarina osoittaa, että joskus tonttuja kannattaa pelätä jopa enemmän kuin joulupukkia.